Somra - Solutii complete pentru tratarea apei
telefon: +4 0749 155 000 e-mail: office@somra.ro

Dedurizatoare

Dedurizator duplex SMR 200 litri răşină

Componenţa dedurizator:
Valvă - 1 buc regenerare după timp sau volum Transformator 220V 50Hz - 1 buc Intrare/Ieşire – 1” Coloană răşină – 1 buc fabricată din plastic armat cu fibră de sticlă Distribuitor/colector central – 1 buc Rezervor saramură – 1 buc Sorb/filtru/supapă saramură – 1 buc Plutitor de siguranţă – 1 buc
dedurizator apa duplex
Model
 
Dimensiune dedurizator
L*l*h cm
Debit nominal
m3/h
Debit maxim
m3/h
Cantitate răşină
[litri]
D200 130/44/180 9 12 2*200


Caracteristici:
Durata medie de viaţă a răşinii : 5 ani (în condiţii normale de funcţionare) Presiune de lucru : 2,5 - 6 bar Sursa de alimentare : 220V,50Hz Temperatura ambient : 5 - 35°C Instalare în loc ferit de umezeală şi de îngheţ. Recomandare : Înaintea staţiei se va instala un filtru de sedimente 20, 25 microni. Este necesară conectarea dedurizatorului la o scurgere care să nu depăşească înălţimea acestuia. Sistemul de dedurizare tip duplex funcţionează alternant de pe un tank pe celălalt până la un volum de apă stabilit în funcţie de duritatea apei şi consum. După trecerea acestui volum de apă una din coloane intră în regenerare şi cealaltă coloana va intra în funcţiune, astfel vom avea apă dedurizată în permanenţă 24 de ore din 24. Display-ul dedurizatorului ne permite vizualizarea orei, a cantităţii de apă rămase exprimată în mc până la regenerare şi consumul instantaneu exprimat în l/min.

Regenerare:
Fazele regenerării acestei staţii de dedurizare apă se succed după cum urmează:
Spălarea inversă: în timpul acestei faze, apa străbate coloana de jos în sus, antrenând părţile solide depuse în straturile patului de răşini în timpul funcţionării. Apa necesară spălării inverse este evacuată prin racordul de golire din partea de sus a coloanei. Aceasta este singura fază în care apa străbate coloana de jos în sus. Aspiraţie saramură: în timpul acestei faze, o soluţie concentrată de apă şi clorură de sodiu este aspirată prin intermediul unui injector din rezervorul de saramură în coloana cu răşini. Saramura traversează coloana de sus în jos. Spălare lentă: aceasta este prima fază de spălare, în timpul căreia are loc schimbul de ioni dintre clorura de sodiu şi răşini. Această fază nu are o temporizare proprie; ea începe în momentul în care rezervorul de saramură este complet gol (toată saramura a fost aspirată); un dispozitiv special prevăzut cu robinet cu plutitor, încorporat în rezervorul de saramură, nu permite aspirarea aerului. Spălare rapidă: este faza în care reziduurile de sare sunt eliminate; la sfârşitul acestei faze coloana cu răşini este gata pentru a începe un nou ciclu de funcţionare. Reumplerea rezervorului de saramură: staţia de dedurizare furnizează apă rezervorului de saramură în scopul preparării soluţiei de saramură pentru următoarea regenerare. Umplerea rezervorului se face cu apă dedurizată şi se opreşte automat atunci când timpul programat pentru acest ciclu ajunge la "0".

Produse similare

Dedurizator duplex SMR 50 litri răşină
dedurizator apa SMR 50 litri duplex Volumul de apă dedurizată care poate trece prin dedurizator se stabileşte în funcţie de duritatea şi cantitatea de răşină din dedurizator.

Dedurizatorul este echipat cu by pass, se poate interveni fără a trebui demontat tot sistemul.
mai multe detalii
Dedurizator duplex SMR 70 litri răşină
dedurizator apa SMR 70 litri duplex Volumul de apă dedurizată care poate trece prin dedurizator se stabileşte în funcţie de duritatea şi cantitatea de răşină din dedurizator.

Dedurizatorul este echipat cu by pass, se poate interveni fără a trebui demontat tot sistemul.
mai multe detalii
Dedurizator duplex SMR 100 litri răşină
dedurizator apa SMR 100 litri duplex Volumul de apă dedurizată care poate trece prin dedurizator se stabileşte în funcţie de duritatea şi cantitatea de răşină din dedurizator.

Dedurizatorul este echipat cu by pass, se poate interveni fără a trebui demontat tot sistemul.
mai multe detalii
www.somra.ro ©2017 SOMRA SRL - Soluţii profesionale de dedurizare şi potabilizare a apei, filtre de apă.
Creare site & promovare în Google - SANNET®.